PRODANO

Oskrbovana stanovanja MIJAKS BLED

Tudi starejši imajo pravico do izbire bivanja v zrelih letih. Koncept oskrbovanih stanovanj Mijaks ponuja možnost, za aktivno preživljanje tretjega življenjskega obdobja. Projekt oskrbovanih stanovanj predstavlja vizijo dobre prakse povzete predvsem iz skandinavskih dežel, ki omogoča varno in brezskrbno investicijo v prihodnost starejših. 


Koncept oskrbovanih stanovanj Mijaks zagotavlja stanovanja, ki so prilagojena osebam v tretjem življenjskem obdobju. Stanovanja so na ODLIČNI LOKACIJI in ponujajo starejšim primerno velike ter prilagojene stanovanjske prostore, varen in neoviran dostop do stavbe, urejene skupne prostore namenjene druženju. Ponujena je tudi možnost organizirane oskrbe, ko in če jo bo lastnik stanovanja potreboval. Ljudem ponujamo možnost izbire višje ravni kakovosti bivanjapo dostopnih cenah.

Stanovanja za vse generacije

Ker smo opazili, da že srednja generacija razmišlja o prihodnosti in si želi stanovanja v katerem bi lahko dočakali svojo starost, smo se odločili, da nekaj ponudimo tudi njim. V objektu je predvidenih 26 stanovanj za vse generacije.

Z zasnovo mešane rabe stanovanj (v objektu bodo tako navadna kakor tudi oskrbovana stanovanja) smo srednji generaciji omogočili, da v naprej razmišljajo o svoji bodočnosti in si kupijo stanovanje, ki je že v naprej arhitekturno oblikovano brez ovir (širša vrata, večji prostori, brez pragov....). Dokler teh prilagoditev ne potrebuješ, jih niti ne opaziš oziroma ima stanovanje dodano vrednost, saj so prostori večji in bolj odprti. Ko pa pride čas ko jih potrebuješ, so le te zelo pomembne.

Objekt

Načrtovana soseska predstavlja korak k doseganju višje ravni psiho-fizičnega počutja. Objekt je energijsko varčen (nizki fiksni stroški za elektriko, gretje...) in zgrajen po najnovejših standardih, ki sledijo današnjemu dinamičnemu, aktivnemu in zdravemu načinu življenja. Objekt je arhitekturno zasnovan za gradnjo oskrbovanih stanovanj in sledi predpisom tega območja. Na parceli velikosti 7100 m2 sta zgrajena dva objekta s tremi etažami (K + P + 2), ki skupaj vsebujeta 86 oskrbovanih stanovanj. Projekt je zasnovalo projektantsko podjetje Ržišnik Perc, katera ima dolgoletne izkušnje na področju načrtovanja in inženirskih storitev. Objekta sta z daljšimi stranicami orientirana v smeri sever - jug, kar stanovanjem omogoča optimalno osončenje v vseh letnih časih.

Krajinska arhitektura

Celotno ureditveno območje je zasnovano s poudarkom na krajinsko arhitekturnem urejanju območja. Cilj in namen krajinsko arhitekturnega urejanja je povezati prostor na celotnem obravnavanem območju ter ga narediti prepoznavnega kot novo centralno območje v sklopu turističnega središča Bled.

Izvedite več!

Za dodatne informacije in naročanje na sestanek nas lahko pokličete na telefon 071 717 171, oziroma nam pišete na info@mijaks.si

Vse pravice pridržane! © 2020 Mijaks skupina